Az előzményekről:

A Magyar Posta Zrt. évek óta lebegtette a nagyvisnyói postahivatal bezárását, és mobilpostai szolgáltatás bevezetését. Önkormányzatunk az elmúlt években sikeresen tudott lobbizni a postahivatal megtartásáért. Ez év nyarán a Magyar Posta Zrt. jelezte önkormányzatunk felé, hogy a veszteségeit átszervezéssel kívánja csökkenteni, ezért kettő lehetőséget vázolt fel:

  1. egy vállalkozás, vagy az önkormányzat átveszi a postahely működtetését, egy úgynevezett postapartnerként
  2. mobilposta bevezetése a településen.

A második lehetőség szóba se kerülhetett, mivel településünk élhetőségét, vállalkozásaink, lakosaink ügyintézését nagy mértékben megnehezítette volna.

Mivel egy helyi vállalkozás (aki olyan adottságokkal rendelkezik hogy a feladatot el is tudja látni) nem volt, ezért a Nagyvisnyói Start Szociális Szövetkezet 100%-os tulajdonában álló Visnyó-Bánvölgy Nonprofit Kft. szerződött a Magyar Postával a postahely üzemeltetésére.

A lakosság annyiban fogja a változást megtapasztalni, hogy postahely nem a jelenlegi posta épületében lesz, hanem a kultúrház épületében az úgynevezett kameraszobában. Ennek a bejárata az Ifjúság útról nyílik.

A tervek szerint a 2023. október 26-án zárva tart a posta az átköltözés miatt.

Az új postahely 2023. október 27-én pénteken nyit ki a megszokott időben (nyitvatartási időn nem változtatunk) valamint a megszokott személyzettel.

Az átmeneti időszakban nyilvánvalóan fellépő hibákért előre is elnézést és megértést kérünk.