Aláírták a kivitelezési szerződést – Kezdődik a házak átalakítása, melyekbe a Bélapátfalvi Fogyatékosok Otthona lakói költöznek

A „Bélapátfalvi Fogyatékosok Otthona kiváltása” elnevezésűprojekt keretében 13 megvásárolt lakóház átalakítása valósul meg Bükkszentmártonban, Mónosbélben, Nagyvisnyón, Szilvásváradon. Ezzel párhuzamosan a bélapátfalvi intézmény több részlege is megújul.

A kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás 2015 áprilisában eredményesen lezárult, a generálkivitelezést az IMOLA Konstrukt Kft.; EURO CAMPUS Kft. közös ajánlattevők nyerték el. A szerződéseket 2015. április 21-én írta alá Benedek István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatója, Tóth Imre, az Imola Konstrukt Kft. ügyvezető igazgatója és Németh Zsolt, az EURO CAMPUS Kft. ügyvezető igazgatója.

A program részeként 2 új lakóház is épül Bélapátfalván, az ingatlanok kialakítása 2015 februárjában elkezdődött.

A közel egymilliárd forintból megvalósuló európai uniós beruházásnak köszönhetően 150 fogyatékossággal élő személy a nagy létszámú létesítmény helyett kisebb, az önállóbb életre alkalmas lakóközösségekben élhet majd a szükségletéhez mért segítő támogatások igénybevételével. A 2015. október 31-én záruló beruházással egy új, korszerű szolgáltatási struktúra jön létre az állami fenntartású szociális intézményben, mely új munkahelyeket is teremt.