Tudnivalók, kötelezettségek, ajánlások.
A koronavírus terjedésének megelőzése céljából hozott kormányzati és ahhoz kapcsolódó hatósági intézkedésekre, a veszélyhelyzetre tekintettel Nagyvisnyó Község Önkormányzat képviseletében az alábbi, eddig meghozott döntésekről tájékoztatom Önöket.

EGÉSZSÉGÜGY
Háziorvosok
Kérjük a pácienseket, a rendelőt csak a legszükségesebb esetekben keressék fel! Amennyiben receptet szeretnének felíratni, igényüket telefonon jelezzék! (36/351-067) A rendszeresen szedett gyógyszerek digitális receptjeit a háziorvosok elektronikusan elküldik a gyógyszertárak rendszerébe, amelyek ezt követően bármelyik gyógyszertárban kiválthatóak a beteg TAJ száma ismeretében az átvevő személyi igazolványának bemutatásával.
Védőnő
A rendelőt csak a kötelező védőoltások beadása érdekében, a védőnővel való előzetes telefonos egyeztetést követően keressék fel! Az iskolai és óvodai kötelező szűrésekről és védőoltásokról az iskolán és óvodán keresztül tájékoztatjuk a szülőket. A tanácsadás időpontjának egyeztetése telefonon vagy e-mailben történjen

SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT
A családsegítés, egyéb alapfeladatok tekintetében kérjük, telefonon vagy e-mailben egyeztessenek az illetékes kolléganőkkel (36/786-097, 36/786-991 vagy szszszk@szilvasvarad.hu). A heti személyes fogadóóra családsegítés tekintetében egyenlőre szünetel.

Kérjük, azon idősek, akik nem ellátottak, de segítségre szorulnak (gyógyszer felíratása, bevásárlás), azok is nyugodtan keressék a kollégákat. Indokolt igény esetén, segítséget nyújtunk. A házi segítségnyújtás nem szünetel. Munkatársaink ellátják feladataikat.

ÓVODA
Az óvoda nyitvatartása egyenlőre nem változik, de alapvető változásokat vezetünk be. Az óvoda épületébe az ott dolgozókon, és a gyermekeken kívül más nem léphet be. A gyermekek reggeli érkezésekor, illetve délutáni távozásakor a kisérők a bejárati ajtóig közlekedhetnek. Amennyiben a gyermek köhög, lázas, beteg nyomatékosan kérjük ne vigyék az intézménybe. Amennyiben a családban, vagy közeli ismerősi körben az elmúlt kettő hétben járt valaki külföldön, vagy onnan frissen érkezett, akkor szintén nem fogadja az intézmény azt a gyermeket.

KONYHA
A vendégétkeztetés, valamint a kötelezően biztosítandó gyermekétkeztetés (amelyet az intézményeken keresztül kérünk jelezni adott hétre vonatkozóan az aktuális hét előtti hét csütörtökig) saját ételhordóban 12 órától 13 óráig átvehető a konyhán, az épületbe viszont belépni itt sem lehet! Várakozni az udvaron, egymástól 1 méter távolságra lehetséges.
Gyermekétkeztetés kizárólag azon gyermekeknek lehetséges az iskola épületében, akiknek a napi felügyeletéről az önkormányzat gondoskodik.

KÖZSÉGHÁZA
Kérjük, csak halaszthatatlan ügyekben keressék fel hivatalunkat, továbbá elsődlegesen elektronikusan, e-mailben és telefonon intézzék ügyeiket! (Elektronikus ügyintézés: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap ; E-mail: ph.nvisnyo@index.hu; Telefon: 36/351-174, 06/20/770-6345).
Esküvők, halálesetek tekintetében kérjük, egyeztessenek az anyakönyvvezetővel!

KÖZÖSSÉGI TEREK, RENDEZVÉNYEK
A fertőzések megelőzése érdekében a könyvtárat 2020.03.20. pénteki nappal ideiglenesen bezárjuk. Ugyanezen naptól fogva a kultúrház nagy és – kistermében minden rendezvényt, árusítást szüneteltetünk.
Végül, de nem utolsó sorban, kérjük, hogy lakókörnyezetében mindenki legyen figyelmes és a segítségre szorulóknak, a fertőzésnek leginkább kitett személyeknek fokozott körültekintés mellett nyújtson segítséget.

Csőgér Bálint
polgármester

Teljes zárlat az egri kórházban és a rendelőintézetben – 2020. március 16., 10:45

Teljes egészében lezárták Egerben a rendelőintézetet, senki sem mehet be, semmilyen vizsgálatot, beavatkozást nem végeznek.

A Markhot Ferenc kórházba jelenleg csak az életveszélyben lévő, illetve nem halasztható beavatkozás miatt érkezőket engedik be.

A rendelésekkel kapcsolatban azt javasolják, hogy telefonon érdeklődjenek. A hatalmas forgalom miatt kérik a hívók türelmét.

A kórház 15 órakor tart sajtótájékoztatót.